ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Ukraina slår tillbaka mot Putins passutspel

Rysslands president Vladimir Putin ska inte förvänta sig att ukrainare nappar på hans senaste utspel – att ukrainare ska kunna ansöka och få ett ryskt pass inom tre månader.

Det menar Ukrainas tillträdande president Volodymyr Zelenskyj.

Putin har tidigare meddelat att det ska bli enklare för invånare i utbrytarrepublikerna Donetsk och Luhansk i östra Ukraina att bli ryska medborgare. I lördags öppnade han för att det skulle gälla hela Ukraina.

"Vi kommer att erbjuda ukrainskt medborgarskap till alla de som lider under auktoritära och korrupta regimer. I första hand till ryssar, som troligen lider mest i dagsläget", skriver Zelenskyj på Facebook.

Omkring 13.000 människor har mist livet i kriget mellan regeringsstyrkor och ryskstödda separatister i Donetsk och Luhansk som, trots ett avtal om vapenvila 2015, pågått sedan Ryssland annekterade Krimhalvön 2014.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer