1515
Annons

UD avråder från resor till Kina

Utrikesdepartementet avråder från resor till områden i Kina som drabbats av coronaviruset, uppges i ett pressmeddelande.

Utrikesdepartementet avråder från resor till områden i Kina som drabbats av coronaviruset, uppges i ett pressmeddelande på söndagseftermiddagen.

Tidigare under söndagen meddelades att Norge och Danmark ändrat sina reserekommendationer och länderna avråder sina medborgare från resor till Hubeiprovinsen med anledning av coronaviruset.

”Norska medborgare på resa i Kina, inklusive Hongkong, bör följa med på nyheter och vara förberedda på förseningar och olägenheter som följer av restriktioner”, meddelade norska utrikesdepartementet.

Flera länder beslutar sig nu för att ta hem medborgare från den kinesiska staden Wuhan för att minska risken för smitta.

Japan ska evakuera sina medborgare som befinner sig i kinesiska Wuhan, meddelar premiärminister Shinzo Abe, skriver Reuters. Staden är epicentrum för det pågående coronavirusutbrottet.

Alla japanska medborgare som så önskar ska hämtas hem, bland annat med ett specialchartrat plan, enligt premiärministern.

Vi koordinerar oss med Kinas regering på flera nivåer, och vi kommer att skynda på processen för ett snabbt genomförande.

Runt 430 japaner befinner sig i Hubeiprovinsen enligt en talesperson för det japanska utrikesdepartementet.

Landet är ett av flera som meddelat att de planerar att hämta hem sina medborgare.

USA har sedan tidigare fått tillstånd att med flyg evakuera diplomater och andra medborgare från Wuhan.

Även Frankrike och Ryssland meddelade på lördagen att de vidtar åtgärder för att evakuera medborgare.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?