UBS står inför nya rättsliga processer i USA

Schweiziska UBS räknar med att bli stämda av det amerikanska justitiedepartementet för sin försäljning av värdepapper uppbackade av subprimelån i upptakten till finanskrisen.

Det uppger investmentbanken i ett pressmeddelande och bedömer att stämningen kan komma redan på torsdagen, skriver Reuters.

UBS tillade att stämningen inte kan kopplas till fakta och att man ska bekämpa den kraftigt.

Till nyhetsbyrån uppgav analytiker på Zürcher Kantonalbank att det är oklart hur länge processen mot UBS väntas fortgå eller vilka de potentiella böterna kan bli.

UBS, som även driver ett rättsfall i Frankrike, har tidigare åsidosatt över 1,2 miljarder dollar åt potentiella skadestånd.

Enligt analytiker är hälften av beloppet kopplat till USA-fallet. Samtidigt sade Zürcher att mycket hänger på hur Frankrike-fallet utvecklar sig. Blir inte böterna alltför stora där kommer det att ge utrymme för aktieåterköp för UBS.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?