Annons

UBS: Nettoresultat efter skatt på 0,95 miljarder

Den schweiziska banken UBS redovisar ett resultat efter skatt på 0,95 miljarder schweizerfranc för det tredje kvartalet 2017. Väntat var ett resultat efter skatt på 1,11 miljarder schweizerfranc, enligt Bloomberg News prognossammanställning.

 

Intäkterna uppgick till 7,15 miljarder schweizerfranc. Väntat var intäkter på 7,06 miljarder.

I utsiktskommentaren i delårsrapporten skriver UBS att banken förväntar sig att den globala ekonomiska återhämtningen kommer att stärkas ytterligare, men att geopolitiska spänningar och makroekonomisk osäkerhet fortfarande utgör risker för sentimentet hos bankens klienter.

"Särskilt höga tillgångspriser, osäkerhet kring centralbankers balansräkningar och räntepolicy, säsongsmässiga faktorer och den ihållande låga volatiliteten kan komma att påverka den övergripande klientaktiviteten", skriver UBS.

Låga och negativa räntor, särskilt i Schweiz och i eurozonen, sätter press på räntenettomarginalerna, vilket kan komma att delvis motverkas av effekten av en ytterligare normalisering av USA:s penningpolitik, heter det.

Bankernas kapitalkrav kan komma att stiga, noterar UBS som anser sig vara välpositionerade för att mildra denna utmaning.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera