Annons

UBS lägger bud på 1 miljard dollar – för lågt enligt Credit Suisse

UBS har erbjudit sig att köpa krisande Credit Suisse för upp till 1 miljard dollar, rapporterar Financial Times. Men enligt uppgifter ska Credit Suisse inte acceptera budet, som anses för lågt.

Foto:Michael Buholzer

Enligt FT innebär affären att UBS köper hela innehavet i Credit Suisse.

Affären ska färdigställas under söndagskvällen, innan måndagens börs öppnar, uppger tidningen. Köpesumman på 1 miljard dollar är klart lägre än Credit Suisses börsvärde vid stängningen i fredags, som låg på omkring 8 miljarder, enligt källor till FT.

Det skulle innebära stora förluster för aktieägarna i Credit Suisse.

Summan täcker inte in de krav på säkerheter från den schweiziska staten som UBS har velat få på plats, bland annat för att täcka eventuella juridiska processer som kan följa på affären.

Men enligt uppgifter till Bloomberg ska budet anses vara för lågt av Credit Suisse. Dessutom backar storägaren, Saudi National Bank, som äger cirka en tiondel av Credit Suisse ett nej, enligt tidningen.

För att affären ska komma i hamn måste schweiziska myndigheter dessutom ändra lagar som kräver en omröstning om uppköpet bland aktieägarna.

Enligt FT:s källor rör sig förhandlingarna snabbt och villkoren för budet kan ändras fort. 

Affären ska vara starkt färgad av den schweiziska centralbanken och tillsynsmyndigheten Finma, som har agerat som medlare mellan UBS och Credit Suisse, enligt FT.

Även den amerikanska centralbanken, Federal Reserve, ska ha gett sin välsignelse till affären.

Varken den schweiziska centralbanken, UBS, Credit Suisse eller Finma har velat kommentera uppgifterna.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera