UBS inför rätta för skattebedrägeri

Schweiziska storbanken UBS och dess franska dotterbolag står inför en rättegång i Frankrike rörande ett skattemål, bekräftar banken på måndagen.

"Vi får nu möjlighet att svara i detalj i en domstol. UBS har gjort klart att banken inte håller med de påståenden, antaganden och juridiska tolkningar som gjorts", skriver banken i ett uttalande som Reuters tagit del av.

Nyhetsbyrån skrev under söndagen, med hänvisning till källor, att UBS förhandlat med utredarna om en förlikning. Enligt uppgifter i fransk media ska UBS ha avvisat en förlikning som innebar böter på 1,1 miljarder euro.

Den franska finansåklagarmyndigheten meddelade förra månaden att utredare hade avslutat en formell långvarig undersökning av UBS och bankens franska verksamhet. Ärendet gäller anklagelser om att banken ska ha hjälpt sina kunder att undvika att betala skatt.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?