1515
Annons

UBS: Fondförvaltarnas mest överviktade bolag

UBS har rangordnat de aktier som globala, aktiva fondförvaltare är mest överviktade samt underviktade mot. Det framgår av en analys. 

De aktierna på global basis som fondförvaltarna är mest överviktade mot är i storleksordning Bank of Ireland, Aflac, UnitedHealth, Microsoft och Alibaba. De aktier som fondförvaltarna är mest underviktade mot är i sin tur Apple, Exxon Mobil, AT&T, Johnson & Johnson och Berkshire Hathaway.

Avseende region Europa hamnar Assa Abloy på plats nummer 5 över de mest överviktade aktierna, medan Handelsbanken återfinns på plats nummer 6.

FN vädjar om mer hjälp till Pakistan

FN ber om fem gånger så mycket internationellt bistånd till Pakistan jämfört med tidigare. Anledningen är att risken för vattenburna sjukdomar och andra åkommor ökat efter efter de katastrofala översvämningarna, som har lett till att miljoner människor har blivit hemlösa.

Foto:Fareed Khan

De senaste bedömningarna tyder på att hjälp kommer att behövas ända till nästa år.

Den summa som FN nu ber om är 816 miljoner dollar, jämfört med tidigare 160 miljoner.

Under måndagen varnade FN:s Pakistankoordinator Julien Harneis för att sjukdomar som malaria, denguefeber och skabb och även undernäring kan leda till en ”andra våg av död och förstörelse” efter översvämningarna.

33 miljoner människor har drabbats av katastrofen, som har dödat närmare 1 700 sedan i mitten av juni.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera