1515

UBS bötfälls för felrapporterade transaktioner

Brittiska finansinspektionen FCA dömer den schweiziska banken UBS att betala 28 miljoner pund i böter för att ha felrapporterat i relaterade till totalt 136 miljoner transaktioner mellan 2007 och 2017.

Fullständig och korrekt information saknades med koppling till totalt 87 miljoner transaktioner. Myndigheten rapporterar också att UBS rapporterat 49 miljoner transaktioner som inte varit nödvändiga.

"Finansbolag måste ha riktiga system och kontrollera och identifiera vilka transaktioner de har genomfört, på vilka marknader, till vilket pris, i vilken kvantitet och med vem", säger Mark Steward, FCA:s chef för marknadstillsyn, i ett pressmeddelande.

"Om bolagen misslyckas med att redovisa transaktionerna på rätt sätt öppnas för fundamentala risker, inklusive risker för att marknaderna missbrukas", säger han.

Bankens felrapportering ska inte ha haft några konsekvenser för marknadens aktörer eller bankens kunder. Myndigheten noterar också att UBS investeringar i att förbättra sin transaktionsrapportering varit tillfredsställande.

I februari dömde en domare i Paris UBS för att ha tvättat pengar åt kunder. Banken dömdes att betala 3,7 miljarder dollar i böter, en dom UBS sade sig ha för avsikt att överklaga.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?