Annons

Uber siktar på börsnotering 2019

Taxiappjätten Uber siktar på att genomföra en börsnotering 2019.

Det säger bolagets vd Dara Khosrowshahi i samband med New York Times Dealbooks konferens i New York, enligt Techcrunch.

Tidigare har Uber inte haft ett uttalat år som mål utan talat om 18-36 månader.

Uber-chefen tog också upp att företaget i dag har alla problem som ett noterat bolag har med synligheten, men inte fördelen av själva noteringen. Retoriken är något annorlunda än hans föregångare grundaren Travis Kalanick som uttalat ville hålla Uber privatägt så länge som möjligt.

Khosrowshahi uppgav också att Softbank-investeringen är på väg att slutföras.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?