1515
Annons

Uber siktar mot transportmarknad

Det amerikanska taxiföretaget Uber knöt i höstas till sig alla fem anställda från en mindre transportfirma i Chicago. Chicagofirman arbetar med att koppla samman grossister med fraktföretag.

Uber har under det senaste året tagit flera tydliga steg mot transportbranschen, bland annat genom att köpa egna lastbilar.

Ubers vd Travis Kalanick twittrade i söndags ut ett foto på en stor vit lastbil med texten "Uber Freight", på svenska "Uber Frakt".


Ökad rörelseförlust för Promore Pharma

Forskningsbolaget Promore Pharma redovisar ett rörelseresultat på -8,4 miljoner kronor i det första kvartalet 2022 (-7,1).

Nettoresultatet var också -8,4 miljoner kronor (-7,1).

Bolaget hade ingen omsättning under perioden (0). 

Kassaflödet efter finansieringsverksamheten uppgick till -8,9 miljoner kronor (-5,7) och likvida medel låg på 36,4 miljoner kronor vid periodens slut (18,6). 

”Det första kvartalet har präglats av ett intensivt arbete med vårt kliniska prövningsprogram; PHSU05, en fas 2-studie med PXL01 för förebyggande av ärr på huden. I februari påbörjade vi rekryteringen till denna kliniska prövning och vi nådde planenligt rekryteringsmålet i mars”, skriver vd Jonas Ekblom i delårsrapporten.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?