Annons

Tyskt lågpris vinner mark i Storbritannien

De tyska lågprisaktörerna Aldi och Lidl fortsätter knipa marknadsandelar i Storbritannien.

För de senaste tolv veckorna som avslutades den 5 november ökade Aldi sin andel till 6,7 procent från 6,1 procent för samma period året innan. Motsvarande siffra för Lidl var 5,1 procent (4,6), enligt analysföretaget Kantar.

Vad gäller tillväxten så var den på 13 procent för Aldi under perioden. Lidl var också upp dubbelsiffrigt och ökade med 15 procent.


De traditionella brittiska dagligvarukedjorna ökade samtliga sin försäljning, men i betydligt mindre omfattning. Detta har inneburit tappade marknadsandelar för samtliga av dem.

Tesco har nu 28 procent av marknaden (28,2), Sainsbury 16,2 procent (16,3), Asda 15,3 procent (15,5) och Morrison 10,4 procent (10,5).


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?