Annons

Tyskland utvisade 80.000 migranter

Under 2016 utvisade Tyskland 80.000 migranter som fått avslag på sina asylansökningar. Trots att siffran är rekordhög väntas antalet utvisningar öka i år, rapporterar Reuters.

Tysklands förbundskansler Angela Merkel
Tysklands förbundskansler Angela MerkelBild:AP

Enligt Angela Merkels stabschef Peter Altmaier avslogs närmare hälften av de 700.000 asylansökningarna som gjordes i landet i fjol, vilket kommer öka antalet deportationer i år.

Angela Merkel har pressats tillbaka i opinionsundersökningar, bland annat på grund av utökat missnöjde bland tyskarna när det gäller hennes hantering av flyktingkrisen.

Tyskland har de senaste 18 månaderna tagit emot över en miljon migranter som har flytt från krig i bland annat Syrien, Irak och Afghanistan.

Altmaier berättade även att den tyska regeringen hoppas kunna ändra status på Tunisien, Algeriet och Turkiet så att asylsökande från de länderna automatiskt nekas asyl i Tyskland. Även delar av Afghanistan kommer omfattas av reglerna.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?