Annons

Tyskland tyngde Uniflexs resultat

Uniflex rörelseresultat fjärde kvartalet belastades med nedskrivningar på 4,4 miljoner kronor, hänförliga till verksamheterna i Sverige och Tyskland. Koncernens rörelseresultat sjönk till 5,1 miljoner kronor under kvartalet (9,6).

I den svenska verksamheten gjordes en nedskrivningen av goodwillvärdet från 2,9 miljoner kronor till noll i dotterbolaget Utvecklingshuset som arbetar med omställning av arbetslösa.

"Vår bedömning är att Sveriges goda konjunktur kommer hålla i sig ett tag och att vi därför inte i närtid kommer uppnå ett resultat som kan försvara goodwillvärdet", säger Uniflex vd Jan Bengtsson och fortsätter:

"Fördelen för Uniflex med en god konjunktur är samtidigt att bemanningsverksamheten gynnas."

I Sverige minskade omsättningen med 3 procent i det fjärde kvartalet och rörelseresultatet före nedskrivningen av goodwill var i stort sett oförändrat jämfört med samma period föregående år. Tillväxten i Norge uppgick till 14 procent under kvartalet.

Även i Tyskland har det immateriella värdet skrivits ned med 1,5 miljoner kronor till noll kronor. I Tyskland har Uniflex stängt sitt kontor i Dresden, vilket var det sista kontoret som ingick i den verksamhet bolaget förvärvade. Kostnaden för nedläggningen av verksamheten i Dresden uppgick till 0,7 miljoner kronor.

 Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?