Tyskland: Stämningen på topp i näringslivet

IFO-index över klimatet inom näringslivet i Tyskland steg till 111,0 i december, jämfört med oreviderade 110,4 föregående månad. Det var den högsta nivån sedan februari 2014 (111,1)

Bild:Matthias Schrader/TT

Det rapporterar Bloomberg News.

Analytiker hade räknat med att indexet skulle ha stigit till 110,6, enligt Bloomberg News prognosenkät.

Index över det aktuella läget steg till 116,6 från oreviderade 115,6 föregående månad, väntat var 115,9.

Index över förväntningarna om framtiden steg till 105,6 från oreviderade 105,5 föregående månad (105,5), väntat var 105,6.

Indexet bygger på enkäter med omkring 7.000 tyska företag, som svarar på hur de ser på sin nuvarande situation, och på utsikterna för det närmaste halvåret.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?