Annons

Tyskland redo spendera 540 miljarder på krisen

Tysklands finansminister Olaf Scholz sade i helgen att de kan komma att överväga stimulanser om 50 miljarder euro om det blir en ekonomisk kris. 

Foto:Michael Sohn/AP

Han hänvisade summan till att det var vad de använde i ökad upplåning vid förra finanskrisen, och att de är redo att göra det igen. 

Han ser inte en kris som nära förestående, men läget har försämrats.

”Det största problemet är osäkerhet, inklusive det som skapats av handelskriget mellan USA och Kina”, sade han enligt Bloomberg News. 

Han sade att det finns utrymme att spendera vid behov eftersom de sänkt skuldsättningsgraden på senare år. 

Olaf Scholz bekräftade även att han är en kandidat att ta över som ledare för Socialdemokraterna, SPD.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?