Annons

Tyskland: Oväntad tillbakagång i industrin

Orderingången till Tysklands tillverkningsindustri sjönk 0,6 procent i september jämfört med föregående månad. Jämfört med motsvarande månad året före steg orderingången 2,6 procent.

Det visar statistik från det tyska ekonomidepartementet, enligt Bloomberg News.

Tysklands förbundskansler Angela Merkel.
Tysklands förbundskansler Angela Merkel.Bild:Fabrizio Bensch/Reuters

Enligt Bloomberg News enkät väntades orderingången stiga 0,2 procent jämfört med föregående månad och öka 3,5 procent jämfört med samma månad året före.

Exportorderingången sjönk 0,3 procent jämfört med föregående månad medan inhemsk orderingång sjönk 1,1 procent.

Exportorder till övriga euroområdet sjönk 4,5 procent medan orderingången från länder utanför euroområdet steg 2,5 procent.

I augusti steg orderingången med reviderade 0,9 procent jämfört med månaden före (1,0), och steg med reviderade 2,0 procent jämfört med motsvarande månad föregående år (2,1).


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?