Annons

Tyskland inför testkrav på inresande från högriskområden

Från och med kommande helg inför Tyskland en covid-testplikt för resenärer som ankommer till landet från områden som klassas som högrisk ur ett virusperspektiv.

Det meddelade den tyska hälsoministern Jens Spahn på torsdagen, enligt flera nationella medier.

Testandet sker utan kostnad, ministern förstår samtidigt att detta krav inkräktar på integriteten.

De med corona eller som väntar på att göra ett test efter ankomst behöver sitta i karantän i två veckor. De som återkommer från riskområden måste därutöver anmäla sig till hälsomyndigheter.

”Vi lever inte i normala tider”, framhöll hälsoministern som påpekade att Tyskland väl kunnat brottas med pandemin tack vare en stark vaksamhet.

Tyskland har samtidigt på torsdagen rapporterat om mer än 1.000 coronafall på en dag för första gången sedan i början av maj.

Fallen från de som återvänder från resor har ökat. Upp till 2 procent av de som kommer tillbaka från resor återkommer med corona, enligt hälsoministern som pekar ut länder som Turkiet, Serbien och Kosovo liksom delar av Spanien samt belgiska staden Antewerpen som riskområden.

Kampen mot corona är enligt honom ”ett maraton” och det gäller att hålla på hygien- och avståndsanvisningarna. Det är ett litet pris att betala gentemot hur snabbt pandemin kan förvärras och till och med riskera att kräva ytterligare nedstängningar på nytt, tillade han.

Der Spiegel skriver att en enkät visar att 82 procent av tyskarna räknar med en andra lockdown senare under 2020.

Bild konstaterar att trenden är stigande angående nyinfektioner i grannlandet Polen och där konstateras i nuläget omkring 700 fall per dag.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?