Annons

TYSKLAND: BNP (DEF) +0,6% 4 KV JMF 3 KV SÄSONGSJUSTERAT

Den tyska bruttonationalprodukten ökade med 0,6 procent under det fjärde kvartalet jämfört med det närmast föregående.

Det visar definitiv säsongsjusterad statistik, enligt Bloomberg News. 

Jämfört med motsvarande kvartal året före steg BNP 2,9 procent enligt dagjusterad statistik och med 2,3 procent enligt icke justerad statistik.

Analytiker hade väntat sig att BNP skulle öka med 0,6 procent under kvartalet och öka med 2,9 procent jämfört med samma kvartal året före, dagjusterat, i linje med det preliminära utfallet. 

Den privata konsumtionen var oförändrad under fjärde kvartalet jämfört med föregående kvartal, väntat var en ökning med 0,1 procent. Den offentliga konsumtionen steg 0,5 procent, väntat var en ökning med 0,4 procent. 

Kapitalinvesteringar var oförändrade, väntat var en ökning med 0,5 procent, medan bygginvesteringarna sjönk med 0,4 procent. Här väntades en nedgång med 0,2 procent. 

Den inhemska efterfrågan steg totalt 0,1 procent, väntat +0,2 procent. 

Exporten steg 2,7 procent medan importen steg med 2,0 procent, väntat var +2,2 respektive +1,4 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?