Annons

Tyska UBS-kontor genomsöks

UBS-kontor i Tyskland genomsöktes på tisdagen. Detta som en del i att tyska myndigheter undersöker om kunder till den schweiziska storbanken har skattefifflat.

Det rapporterar flertalet internationella medier på onsdagen.

Enligt Bloomberg News ska undersökningen beröra omkring 2.000 UBS-kunder. Runt 130 utredningsmän var involverade i tisdagens räd, enligt ett utlåtande från staden Bochum.

UBS samarbetar med myndigheterna, uppger en talesman för storbanken till Bloomberg News utan att kommentera frågan ytterligare.

Den schweiziska storbanken betalade drygt 300 miljoner euro i en uppgörelse med myndigheter i Bochum under 2014. Det var en förlikning i en undersökning om huruvida banken hjälpt tyska kunder att undvika skatter.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?