Tyska partier möts för nya regeringsförhandlingar

Ledarna för tyska SPD, CDU och CSU kommer att träffas på måndagskvällen för att diskutera hur de ska gå vidare med regeringsförhandlingarna.

Det sade Martin Schultz, ledare för socialdemokraterna SPD, på måndagen enligt Reuters.

På söndagskvällen röstade SPD-representanter vid ett partimöte i Bonn ja till att gå vidare med förhandlingarna, om än med en relativt knapp majoritet.

Martin Schultz sade att SPD under denna vecka kommer att överväga hur de ska positionera sig i förhandlingarna. Han tillade samtidigt att alla frågor åter kommer att komma upp på bordet i förhandlingarna.

Den 12 januari kom SPD tillsammans med CDU/CSU överens om ett 28-sidigt dokument som drar upp riktlinjerna för en kommande regering. Det är detta utkast som nu ska förverkligas i regeringsprogram och även i ministerposter.

Förhoppning från CDU/CSU har varit att en ny regering ska kunna vara på plats före påsk.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?