1515

Tyska jätten övertygad om att Haldex-bud går igenom

Knorr-Bremse känner stor tillförsikt kring att den legala genomgången i EU och USA av försöket att köpa Haldex kommer att resultera i godkännanden, förutsatt acceptabla eftergifter.

Det skriver den tyska fordonsunderleverantören i ett officiellt uttalande till medier på fredagskvällen om budet på Haldex HLDX +3,52% Dagens utveckling , efter att Haldex styrelse tidigare i veckan sade att man ansåg att Knorr-Bremses plan för att ta över Haldex har havererat. På fredagen följdes det upp med att Haldex, efter att ha fått återkoppling från den amerikanska konkurrensmyndigheten, anser sig stärkt i sin åsikt att uppköpsbudet sannolikt inte kommer att få konkurrensgodkännande.

Knorr-Bremse har noterat Haldex uttalande kring den konkurrensrättsliga godkännandeprocessen, och skräder inte orden i sin kritik:

"Vi anser att Haldex styrelses beteende görs i egenintresse och är ett oansvarigt försök att obstruera den regulatoriska godkännandeprocessen. Därutöver är det ett öppet försök att förekomma myndigheternas beslut för att skapa osäkerhet bland aktieägarna och underminera vårt erbjudande. Uttalanden från Haldex i nuläget kring den pågående undersökningen av EU-kommissionen och det amerikanska justitiedepartementet är inte trovärdiga", heter det i uttalandet.

Haldex påstås ha återgett återkopplingen från det amerikanska justitiedepartementet, som enligt Knorr-Bremse var "fullständigt förväntad", felaktigt. Återkopplingen sägs inte minska vare sig Knorr-Bremses intresse eller förmåga att slutföra transaktionen.

"Tvärtom, återkopplingen bekräftar att våra ansträngningar för att förbereda för eventuella eftergifter för att genomföra affären fokuserar på exakt rätt produktområden, vilket tills förra veckan inkluderade stöd från Haldex. Inget av vad som kommunicerats från DOJ idag var oväntat för Knorr-Bremse och kan inte ha kommit som en överraskning för Haldex", skriver Knorr-Bremse och utlovar fortsatt samarbete med konkurrensmyndigheterna samt beredskap att "gå väldigt långt" för att nå ett myndighetsgodkännande.

"Knorr-Bremse är fortsatt fullt ut inriktat på att skapa lönsam tillväxt tillsammans med Haldex och arbeta tillsammans med Haldex för att utveckla lösningar för förarlös körning", heter det sedan, varpå uttalandet avslutas:

"Knorr-Bremse känner stor tillförsikt kring att den legala genomgången i både EU och USA kommer att resultera i godkännanden, förutsatt acceptabla eftergifter."Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?