Annons

Tyska investmentbanken i samtal om fusion

Tyska Equinet befinner sig i samtal om en fusion med norska investmentbanken Pareto Securities. Det uppger banken i ett pressmeddelande. 

Om affären går igenom kommer Pareto formellt att köpa 95 procent av Equinet. Affären kräver ett godkännande av ECB och de första formella stegen för det har tagits.

 Pareto-chefen Ole Henrik Bjørge uppger i en kommentar att affären är ett viktigt steg på den internationalisering som investmentbanken arbetar med. 

"Tyskland är en nyckelfinansmarknad i Europa och vi tror att våra produkter, framför allt våra high yield-obligationer, kommer att passa bra på den tyska marknaden. Vi ser fram emot att bygga ett bredare tyskt bolag tillsammans med Equinet", säger han. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?