Tyska industriproduktionen minskade med 3,5 procent i december

Industriproduktionen i Tyskland sjönk 3,5 procent i december jämfört med föregående månad, och sjönk 6,8 procent jämfört med samma månad föregående år.

Det visar statistik från ekonomidepartementet.

Analytiker räknade med att produktionen skulle ha sjunkit 0,2 procent jämfört med månaden före och sjunkit 3,7 procent jämfört med samma månad föregående år, enligt Bloomberg News enkät.

Produktionen i tillverkningsindustrin sjönk 2,9 procent, medan energiproduktionen steg 2,0 procent. Byggproduktionen, som i Tyskland räknas in i industriproduktionen, sjönk 8,7 procent jämfört föregående månad. 

I november steg industriproduktionen med reviderade 1,2 procent jämfört med månaden före (+1,1) och sjönk med reviderade 2,5 procent jämfört med samma månad året före (-2,6).


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?