Annons

Tysk rådgivare: Undvik ny nedstängning även vid andra virusvåg

Tyskland behöver undvika en ny nedstängning av ekonomin även om det blir en andra virusvåg i landet.

Foto:Alessandra Tarantino

Det säger Lars Feld, chef över den tyska regeringens ekonomiska rådgivare (GCEE), enligt internationella medier.

Tyskland har successivt öppnat upp sin ekonomi och står i färd att öppna gränserna mot närliggande länder. På torsdagen meddelade den tyska motsvarigheten till Folkhälsomyndigheten, RKI, att antalet aktivt smittade av covid-19 ökat för första gången på nära två månader.

Inte minst i USA har virusspridningen ökat men den amerikanska finansministern, Steve Mnuchin, uppgav på torsdagen att ny nedstängning av USA-ekonomin inte är realistisk.

Den tyska finansministern hoppas att landets hushåll börjar shoppa igen och har en optimism. På fredagsmorgonen sade han till ARD att den tillfälliga momssänkning som planeras från den 1 juli och under resterande del av 2020 är nödvändig. Det krävs enligt honom en snabbhet i införandet för att inte skjuta upp konsumtionsbeslut.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?