ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Tysk domstol inför restriktioner på Enzymaticas medicin

Ett beslut i en regional domstol i Frankfurt har lagt restriktioner på marknadsföringen av Enzymaticas förkylningsspray Coldzyme i Tyskland, där det säljs under varumärket Viruprotect.

"Orsaken till domstolsutslaget enligt de muntliga förhandlingarna verkar vara de strikta kraven på utförande av kliniska studier enligt tysk lagstiftning", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Domstolsutslaget kan innebära att försäljningen av produkten komma att lida skada, och i värsta fall upphöra att säljas, vilket skulle ha en negativ effekt på Enzymaticas försäljning och resultat för 2018. Om Stada, som är distributör av produkten i Tyskland, inte skulle lägga fler order under 2018 räknar Enzymatica med att nettoeffekten av den uteblivna försäljningen i Tyskland, och fortsatt försäljningsökning på andra marknader, ger en nedgång med cirka 10 procent på årets omsättning jämfört med omsättningen på 59 miljoner kronor för 2017.

Så snart Stada och Enzymatica har fått mer information om domen, och analyserat konsekvenserna, kommer Enzymatica att kommunicera hur försäljningen av Viruprotect i Tyskland kommer att hanteras. Enzymatica fortsätter att genomföra kliniska studier för att stärka dokumentationen av Coldzyme.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies