Annons

Twitters resultat bättre än väntat

Mikrobloggen Twitter redovisar ett justerat resultat per aktie på 0:19 dollar för det fjärde kvartalet 2017.

Analytikernas förväntningar var ett resultat på 0:14 dollar per aktie, enligt Bloomberg News snittprognos. 

Omsättningen var 732 miljoner dollar. Väntat här var en omsättning på 686 miljoner dollar, enligt Bloombergs prognossammanställning.

Antalet månatliga aktiva användare, MAU, uppgick till 330 miljoner under fjärde kvartalet. Väntat var här 333 miljoner, enligt Bloomberg News.

För det första kvartalet spår Twitter att det justerade ebitda-resultatet ska uppgå till 185-205 miljoner dollar. Det kan ställas mot analytikernas förväntningar inför rapporten, som var 188 miljoner dollar.

Aktien steg drygt 5 procent i den amerikanska förhandeln strax efter rapporten, men handeln var slagig.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?