Annons

Tvärvändning efter kritiken – Gotland kan få ny elledning 2030

Miljardplanerna på nya elledningar till Gotland var skrotade. Men nu gör statliga Svenska Kraftnät helt om.

Samtidigt kritiseras regeringen för brist på handlingskraft.

Cementas fabrik är redan i dag en av Gotlands största elkonsumenter. Med planer på koldioxidfri produktion väntas behovet öka kraftigt.
Cementas fabrik är redan i dag en av Gotlands största elkonsumenter. Med planer på koldioxidfri produktion väntas behovet öka kraftigt.Foto:TT
Cementas fabrik är en av alla elkonsumenter på Gotland som har drabbats av de senaste årens många totalavbrott i elförsörjningen på ön. Nu ser Svenska Kraftnät, som utlöste stor besvikelse på Gotland när miljardplanerna på en ny elförbindelse från fastlandet skrotades, åter behov av en ny elledning.
Cementas fabrik är en av alla elkonsumenter på Gotland som har drabbats av de senaste årens många totalavbrott i elförsörjningen på ön. Nu ser Svenska Kraftnät, som utlöste stor besvikelse på Gotland när miljardplanerna på en ny elförbindelse från fastlandet skrotades, åter behov av en ny elledning.

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Vänligen notera att fr.o m 1 februari 2023 är det vårt koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, vi uppdaterar då personuppgiftspolicyn och användarvillkoren.

Innehåll från RecionAnnons

Recion satsar på Sverige

Andreas Berglund, ny Country Manager för Recion i Sverige
Andreas Berglund, ny Country Manager för Recion i Sverige

Nu ska Recion ta sig an den svenska marknaden under eget varumärke. Andreas Berglund, ny Country Manager i Sverige, är säker på att kompetensen inom företaget blir en ovärderlig tillgång. ”Vår kunskap behövs på den befintliga marknaden”, säger han.

Finska Recion, specialister inom krävande rörkonstruktioner och installationer, står inför en bred marknadsetablering i Skandinavien. På plats för att driva satsningen finns Andreas Berglund, nytillsatt Country Manager i Sverige. Hans främsta uppdrag blir att möta marknaden och bygga upp kännedomen kring det hittills ganska okända varumärket. 

– Recion har länge varit en del av industrikoncerner och står nu för första gången på egna ben på den svenska marknaden. Men även om vi är en ny aktör här varumärkesmässigt har vi en gedigen kunskap och lång historia, som vi nu kommer att kunna erbjuda alla våra kundsegment, säger Andreas Berglund. 

Stor potential inom energiomställningen

Recion är en av de äldsta leverantörerna av avancerade rörkonstruktioner i norra Europa. 

De har expertis inom hög- och lågtryckslösningar samt processrörsystem, och har under de senaste decennierna varit delaktiga i nästan alla nordiska anläggningar som krävt avancerad rörteknik. Recions kunder har historiskt främst funnits inom process- och massaindustrin, där Recion har gjort olika etableringar för värmeverk och kärnkraftverk.

Företagets erbjudande består av projektledning, prefabricering av rör, galvanisering och mekaniska installationer till projekt av alla storlekar där det ställs höga krav på bearbetningar och teknisk planering. 

– Framåt ser jag stor potential inom energiomställningen. Recion kan vara med och bidra vid nyetablering av fabriker för produktion av hållbart stål och batterier. Dessa anläggningar kommer att kräva avancerad rörteknik, säger han. 

”Kunderna bekräftar vår övertygelse”

Nu är målet att göra varumärket känt bland projektföretagen och börja delta i marknadens aktiviteter, berättar Andreas Berglund.

– När jag träffar kunder och affärspartners i Sverige bekräftar de vår övertygelse om att vår kunskap och historia är välkommen, eller rent av nödvändig, på den befintliga marknaden, säger han. Våra framgångar i Fröv och Iggesund visar att den svenska marknaden ständigt är på jakt efter erfarna leverantörer i prövande miljöer. Recion har de kvalifikationer som krävs för att presentera bra i sådana sammanhang, avslutar han.

Läs mer om Recion

Om Recion
Recion är ett finskt företag som verkar i Norden och Centraleuropa. Företagets huvudkontor ligger i Helsingfors och tillverkningsverkstaden i Ylivieska. Recion har cirka 200 anställda.

Följ Recion 

 

Mer från Recion

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Recion och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera