1515

Tvärnit för bostadsbyggandet – bromsar svensk tillväxt

Högkonjunkturen i byggbranschen är snart förbi. Nästa år rasar bostadsbyggandet, enligt byggbranschens bedömning.

"Det här slår direkt in i svensk ekonomi", säger Byggindustriernas vd Catharina Elmsäter-Svärd.

Catharina Elmsäter-Svärd.
Catharina Elmsäter-Svärd.Foto:JANERIK HENRIKSSON / TT

Bostadsbyggandet toppade i fjol. Nu sjunker det försiktigt i år för att nästa år falla ordentligt. Mellan 2017 och 2019 handlar det om en minskning av nya lägenheter i flerbostadshus på hela 30 procent om branschorganisationen Byggindustrierna får rätt i sin nya prognos.

"Det börjar nu väldigt drastiskt att minska", säger Catharina Elmsäter-Svärd.

Prisnedgången på bostadsmarknaden i höst och vinter, nya amorteringsregler och ett stort utbud av nya bostäder skrämde upp många beställare och bolag som bygger bostäder. Det som gått åt som smör i solsken blev helt plötsligt svårsålt vilket fått branschen att dra i bromsen.

Men byggbehovet är fortsatt stort, enligt både branschen, myndigheter och hushåll.

"Många upplever fortfarande bostadsbrist, speciellt hushåll med svag ekonomi", säger Catharina Elmsäter-Svärd.

Det kraftiga nybyggandet de senaste åren har agerat draglok för hela den svenska ekonomin. När det nu väntas vända ned får det effekt även utanför byggsvängen, spår Byggindustrierna som räknar med att svensk BNP-tillväxt bromsar upp. Lägre efterfrågan från den stora byggindustrin sätter press på andra delar i samhällsekonomin.

Och enligt Catharina Elmsäter-Svärd har politikerna stor del i det. Skärpta amorteringsregler och försämrade möjligheter för byggbolag att göra skattemässiga ränteavdrag kommer att göra det mer riskfyllt att bygga nytt.

"Vilken plan tänker sig regeringen ha så man inte slarvar bort läget att rusta Sverige", säger hon.

Men även om bostadsbyggandet väntas falla ser Byggindustrierna en fortsatt bra fart på ombyggnationer, främst i allmännyttan. Dessutom tuffar anläggningsbyggandet på bra. Så någon stigande arbetslöshet inom byggbranschen räknar inte Catharina Elmsäter-Svärd med, snarare tvärtom. Kompetensbristen är fortsatt stor och det väntar stora pensionsavgångar framöver.


Innehåll från SimployerAnnons

Arbetsplatsen efter pandemin – så ser den ut enligt Simployer

Under året som gått har frågor som rör arbetsplats och arbetsmiljö ökat lavinartat. Vi har ställts inför nya utmaningar när arbetsplatsen blivit digitaliserad och många undrar hur vi ska arbeta efter pandemin. Simployer arbetar dagligen med att ge svar på dessa frågor och stödjer arbetsgivare i omställningen.

Simployer tror att framtidens arbetsplats och arbetsmiljö är en hybrid av arbete hemifrån och på kontoret där valfrihet och samverkan står i fokus. 

– Simployers vision är att göra det enkelt att vara en bra arbetsgivare. Vi arbetar främst mot HR-avdelningar där vi leder kurser och ger rådgivning om hur man skapar en välfungerande arbetsplats. Med pandemin uppstod en explosion av frågor kring hur arbetsplatsen ska fungera. Där finns vi till som både rådgivare och förebild, säger Fredrik Christiansson, Sverigechef för Simployer.

– Företagskulturen och värderingarna är något som många företag byggt upp under en lång tid på kontoret. Det blir dessutom svårare för arbetsgivare att stämma av med sina anställda om hur de mår. Därför är en hybrid arbetsmiljö ett alternativ som vi tror på, säger Lena Wepplinger, Head of Content & Experts på Simployer. 

En samlingsplats för det sociala mötet 

När vaccinationerna nu är igång uppstår frågor om hur arbetsplatsen kommer se ut när vi kan börja komma tillbaka till kontoret. Simployer tror på en lösning där kontoret fungerar som en samlingsplats dit medarbetare kommer för att mötas och ha ett socialt utbyte mer än att bara gå dit och för att sedan sätta sig ensam vid sin dator och arbeta. 

Vi kan utföra det mesta arbete hemifrån men vi behöver en plats att hämta energi och faktiskt ses. Därför förblir det fysiska kontorets roll betydelsefullt – men på ett annat sätt än tidigare. Medarbetare kommer även med största sannolikhet efterfråga en arbetsplats där det går att jobba både hemifrån och på kontoret. 

– Vi tror på att de som vill vara på kontoret ska kunna vara det, men de som vill arbeta mer hemma kommer ha möjlighet att göra det också. Kontoret ska vara en plats dit man vill gå och det kommer fylla en social funktion. Ska man försöka sammanfatta det enkelt, kan man säga att vi ser framför oss att det är ett skifte från ”arbetsplats” till ”mötesplats”, säger Fredrik Christiansson. 

Om Simployer

Är medarbetarna den mest värdefulla tillgången för din verksamhet? Då är det viktigt att du förvaltar deras kompetens och bygger upp en hållbar företagskultur! Simployer stöttar och förenklar arbetsdagen för ledare, HR och anställda för över 1,2 miljoner användare i Sverige och Norge. Vår målsättning är tydlig: Att göra det enkelt att vara en bra arbetsgivare.

Läs mer om Simployer här 

Mer från Simployer

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Simployer och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?