1515

Två på tur att ta över efter AKB

Det saknas en given efterträdare till Anna Kinberg Batra.
Den som ligger bäst till är partiets ekonomiskpolitiska talesperson Ulf Kristersson, som bedöms ha starkast stöd i partiet.

Ulf Kristersson
Ulf KristerssonBild:Jesper Frisk

Samtidigt som Anna Kinberg Batra genomgår sin värsta kris hittills som M-ordförande pågår nu en intensiv diskussion om nästa tänkbara partiledare.

Även om det saknas en given kandidat så är kretsen av potentiella efterträdare ytterst begränsad om en ny partiledare ska utses redan före valet.

Di har talat med en lång rad M-företrädare som alla lyfter fram två namn: Ulf Kristersson och Elisabeth Svantesson.

Båda var ministrar i regeringen Reinfeldt och den första är i dag ekonomiskpolitisk talesperson medan den andra för partiets talan i arbetsmarknads- och integrationsfrågor.
De är nära förknippade med Anna Kinberg Batra men anses vara bättre på att kommunicera partiets politik. Ulf Kristersson ses internt som en duktig debattör och Elisabeth Svantesson, menar många, är mer grundad i partiets nya linje, med hårdare tag och en mer restriktiv flyktingpolitik.

De flesta tror att Ulf Kristersson ligger klart bäst till om det blir aktuellt att välja en ny partiledare. Skulle han säga ja blir det med största sannolikhet han. Det som också talar emot Elisabeth Svantesson, enligt flera M-företrädare, är hennes förflutna i Livets ord, vilket knappast ses som någon merit inom det sekulära Moderaterna.

Ett annat namn som förs fram är Johan Forssell, tidigare MUF-ordförande och i dag migrationspolitisk talesperson. Men han anses inte var redo uppdraget, och ställs partiet inför ett nytt partiledarval mitt i den djupaste krisen för partiet på decennier och med bara ett drygt år kvar till ett val kommer erfarenhet sannolikt att väga tungt.

Vid sidan av namnen överst på listan finns även den tidigare ministern och M-profilen Mikael Odenberg, som lämnade regeringen Reinfeldt efter en konflikt om försvarsanslagen.
Han har öppet kritiserat den nuvarande partiledningen och förespråkat ett bredare samarbete över blockgränsen mellan M och S, men tros varken vilja eller ha stöd nog att ta över som ny M-ordförande.

Ett namn som partiet inte slutat drömma om är den tidigare finansministern Anders Borg, som hastigt lämnade politiken för näringslivet efter valet 2014 och i dag är vice ordförande för Stenbecks investmentbolag Kinnevik. Men att han skulle vilja gå tillbaka till partipolitiken är inte sannolikt.

Skulle Anna Kinberg Batra avgå kommer partiet sannolikt att välja en ny partiledare på Moderaterna stämma i oktober.


Innehåll från CatalystOneAnnons

HR-systemet CatalystOne en av nycklarna till Aller medias transformation

Joakim Romanus, Koncerndirektör HR och Kommunikation, Aller media.
Joakim Romanus, Koncerndirektör HR och Kommunikation, Aller media.

De senaste sju åren har Aller media genomgått en omfattande transformation, såväl när det gäller affärsmodellen som tekniken och kulturen. De senaste två åren har de dessutom gjort sina bästa resultat i företagets historia. En del av transformationen för att strukturera HR-arbetet har varit CatalystOne.

– Det finns inga genvägar till att göra en sån här omställning, säger Joakim Romanus, Koncerndirektör HR och Kommunikation, Aller media.

Omorganisationen hos Aller media har inneburit ett enormt arbete där man gjort stora digitala satsningar, bland annat genom nyanställning av ett helt nytt team inom tech. Implementeringen av systemet CatalystOne har varit en viktig faktor för att bli en digitalt mogen arbetsplats och stötta både chefer och medarbetare i deras vardag. Arbetet med att implementera HR-systemet har varit ett riktigt lagarbete där alla medarbetare på HR- och lön har varit inblandade. 

– Vi har anpassat systemet till Aller medias vardag och strukturer. En process där allas våra olika kunskaper var extermt viktig. Vår tillämpning av CatalystOne går hand i hand med utvecklingen av våra chefer i ett långsiktigt ledarskapsprogram och hjälper våra chefer att vara autonoma och hantera sina processer själva. Det hjälper oss också att få en bättre struktur, som tillsammans med datan möjliggör utrymme för dialog och utveckling. Det leder i sin tur till effektivitet och resultat, säger Joakim.

Hög efterfrågan på effektiva och automatiserade processer

CatalystOne är ett HR-system baserat på olika moduler som vida täcker de processer som behövs ur ett modernt HR-perspektiv. Den modulbaserade designen innebär att lösningarna kan uppdateras efter behov, allteftersom organisationen förändras.

– Det som främst efterfrågas idag är effektiva och automatiserade processer som sköter sig själva, och där ligger vi verkligen i framkant. CatalystOne gör i princip allt i kundens HR-värld utom att betala ut löner, säger Rickard Hellner, VP Customer Success på CatalystOne.

En ny kultur

I och med omställningen hos Aller media gjordes stora förändringar för att bygga en ny kultur, präglad av tillit, öppenhet och ett nytt arbetssätt där alla medarbetare har möjlighet att skapa sin optimala vecka med en mix av hemmakontor och arbete från kontoret. 

– Vi kallar vårt nya arbetssätt för life@allermedia och det inrymmer så mycket mer än bara vilken fysisk plats vi ska arbeta ifrån. Självledarskapet kommer att bli extremt viktigt och underlättas av ett stabilt och strukturerat HR-system. Vi har satsat stort på medarbetarkommunikation internt, både för information och transparens men också för att bygga broar i organisationen och skapa en förståelse för att alla medarbetare och deras kompetenser är viktiga kuggar för att nå våra högt satta mål. Det har fungerat bra –  på bara några år har vi gått från -48 i eNPS till, i den senaste mätningen +28, som av mätinstituten räknas som fantastiskt bra. Branschgenomsnittet ligger på -11, säger Joakim.

Mer lätthanterlig HR-process

De senaste åren har Aller media dubblerat kundnöjdheten, attraherat välrenommerade data scientists och framför allt – de har gjort sina bästa resultat i företagets historia. Joakim har dessutom nominerats till årets HR-direktör.

– CatalystOne har hjälpt oss med bättre processer gällande on- och offboarding, är ett smidigt verktyg för att se organisationsscheman och också ändra dessa, och kanske framförallt att samla strukturerad och överskådlig masterdata om medarbetare. Hela vår HR-process har blivit mer lätthanterlig och transparent för både chefer och medarbetare, avslutar han.

Om CatalystOne 

CatalystOne är ett IT-företag med ett brinnande engagemang för människan. Med stöd av sitt HR-system hjälper man företag att öka kvalitet och säkerhet i HR-data och processer samt skapa engagerande och utvecklande arbets-platser med dedikerade medarbetare. CatalystOnes kunder återfinns bland nordiska medelstora och stora företag, med systemanvändare över världens alla kontinenter. CatalystOne har kontor i Stockholm, Oslo, Köpenhamn och Sandefjord samt ett FoU-centrum i Chandigarh, Indien.

Läs mer här

 

Mer från CatalystOne

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med CatalystOne och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?