ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Tv-profilen Bo Holmström död

  • Bo Holmström som programledare för "Reportrarna" i TV4 1996. Foto: TT

Journalisten och tv-profilen Bo Holmström är död, bekräftar hans dotter för Expressen.

 

"Han gick och la sig på natten, men vaknade aldrig mer. Han var ensam när han gick bort, men om det var av ålder eller någon sjukdom vet vi inte. Han somnade i alla fall in med förvissningen om att han skulle träffa alla sina barn till sin födelsedag i nästa vecka" säger hans dotter Kajsa Holmström till Expressen.

Bo Holmström arbetade som reporter på SVT och TV4 i närmare 50 år. Han är bland annat känd för de bevingade orden "Lägg ut! Lägg ut!" som han fällde när han rapporterade direkt från gisslandramat på den västtyska ambassaden i Stockholm 1975. Det citatet blev även titeln på hans själv

biografi, som kom ut 2011.

2016 drabbades han av kallbrand och tvingades amputera sitt högerben. Den sista tiden bodde han på ett vårdboende i Vagnhärad. Så sent som i somras berättade han i en intervju i Aftonbladet om sin djupa ångest.

"Det känns så overkligt att helt och hållet vara utelämnad som jag är nu. Jag behöver hjälp för att ta mig ur och i sängen, för att kunna gå på muggen... Det känns inte som att jag lever ett värdigt liv."

2007 tilldelades Holmström Stora journalistpriset för att han "i decennier bedrivit journalistik på hög nivå, alltid med egen röst och tillbakalutad skärpa", som motiveringen löd. Han blev 78 år gammal. 2015 fick han också hederspriset på tv-galan Kristallen.

Bo Holmström blev 78 år gammal.

Tyck till