Hoppa till innehållet

Annons
Denna text publiceras i samarbete med Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan.
Helsingborgs DagbladSydsvenskan

Tv-framträdandet blev raketbränsle för svenska snacksbolaget

Förra året medverkade snacksbolaget Renjer snacks i Tysklands motsvarighet av tv-programmet Draknästet. Efter tv-framträdandet exploderade Lundaföretagets försäljning i den tysktalande delen av Europa.

Renjer snacks grundades för cirka tre år sedan av tidigare studenter vid Lunds universitet: Alex Kirchmaier, Tim Schulz och Anton Vänskä.
Renjer snacks grundades för cirka tre år sedan av tidigare studenter vid Lunds universitet: Alex Kirchmaier, Tim Schulz och Anton Vänskä.Foto:Renjer

Renjer snacks grundades för cirka tre år sedan av tidigare studenter vid Lunds universitet: Alex Kirchmaier, Tim Schulz och Anton Vänskä. Företaget säljer torkade viltköttsnacks från ren, älg och hjort, som ett hållbart alternativ till beef jerky.

Inledningsvis finansierades projektet med hjälp av LU Innovation och Almi, och för två år sedan kunde bolaget ta stapplande steg på egna ben. Men det riktiga genombrottet kom i fjol med en turboinjektion. Anledningen till det stavas ”Die Höhle der Löwen”, Tysklands motsvarighet till det populära tv-programmet Draknästet.

I programmet får entreprenörer visa upp sig och presentera sina affärsidéer inför en handfull riskkapitalister som kallas för ”drakar”. Entreprenörerna berättar hur mycket pengar de behöver för att lyfta sina verksamheter ytterligare, och får då antingen en tumme upp eller ner från drakarna som har både välfyllda plånböcker och näsa för affärer.

I avsnittet med Lundabolaget, som spelades in i januari förra året och sändes ett halvår senare i september, fick grundarna napp från en av drakarna. Ralf Dümmel, delägare till diversehandlaren DS Produkte med huvudsaklig försäljning av olika hushållsartiklar, investerade 150 000 euro i Renjer snacks. Och efter tv-sändningen rasslade det till ordentligt i försäljningen av köttsnacks.

”Tack vare tv-pitchen fick vårt varumärke en mycket snabb framgång, vi upplevde en väldigt kraftig efterfrågan i framför allt Tyskland”, säger Alex Kirchmaier, medgrundare och vd för Renjer snacks.

Mellan 2018 och 2019 steg Lundabolagets omsättning med cirka 350 procent, från 2,5 miljoner till 11,2 miljoner kronor. Bolaget summerade även en vinst på 634 000 kronor.

”Förra året sålde vi totalt cirka 500.000 enheter. Fyra femtedelar av försäljningen kom från Tyskland, Österrike och Schweiz. Det är en bra ökning från 2018 då vi totalt sålde runt 80.000 produktenheter”, säger Alex Kirchmaier.

Nu har bolaget flyttat produktionen från Estland till Tjeckien, och lanserat en uppdaterad produktserie som i likhet med tidigare sortiment inte innehåller tillsatser och konserveringsmedel. Råvarorna – det vill säga köttet från ren, älg och hjort – kommer från leverantörer i Sverige, Finland och Estland.

Det här året tror dock inte Alex Kirchmaier att Lundabolaget kommer i närheten av fjolårets resultat:

”Det blir svårt i år. Sedan coronapandemin tog fart i mitten av mars har de flesta av våra återförsäljare stoppat sina inköp”.

Trots hajpen i Tyskland är Renjer snacks även mitt uppe i en omgruppering av verksamheten, som åter ska koncentreras till den skandinaviska marknaden.

”Vi har nyligen köpt tillbaka aktierna från Ralf Dümmel. Samarbetet funkade bra, men vi kände att vi ändå inte riktigt passar in hos DS Produkte som har fokus på lågprissegment”, säger Alex Kirchmaier.

Nu hoppas han istället på ett kommande samarbete med en svensk butikskedja:

”Vi pratar med Naturkompaniet och hoppas kunna lansera våra nya produkter där. På så vis skulle vi kunna nå en tydligare kundgrupp inom friluftssektorn där vi hör hemma med vårt sortiment”.

Innehåll från LexusAnnons

Nu lanseras helelektriska Lexus RZ

Ny teknik, snabbladdning – och japansk gästfrihet.

Det var receptet när Lexus ville skapa en unik helelektrisk bil.

Nu lanseras modellen i Sverige och tillverkaren har höga förväntningar.

Extern länk: Läs mer om nya elbilen Lexus RZ 

Omotenashi, det japanska ordet för gästfrihet som fokuserar på att uppfylla alla tänkbara behov, har i decennier varit ett ledord för biltillverkaren Lexus.

Och när företaget tog fram skisserna på den nya interiören i den helelektriska modellen RZ 450e var just gästfrihet en av de viktigaste ingredienserna.

Detaljer som ett panoramatak med dimmer, Dimoramatak, som anpassar ljuset efter förarens (eller passagerarnas) önskningar och ger bättre takhöjd är ett exempel. Värmaren som håller kupén varm utan att ta kraft från batteriet, vilket garanterar komfort under hela resan, är ett annat.

Inuti bilen dominerar en stor pekskärm på 14 tum, och instrumentpanelens element med infravärme ger snabb och energieffektiv värme.

Teknik möter komfort

Lexus RZ 450e är byggd på en ny elbilsplattform som siktar på att maximera potentialen för nästa generations elektrifierade modeller. Den använder BEV-plattformen (e-TNGA) med integrerat litiumjonbatteri och är utrustad med Lexus intelligenta fyrhjulsdriftsystem.

Denna teknik ger en rad fördelar i allt från vridmoment, väghållning till chassikonstruktion.

Komfort och bekvämlighet är högprioriterat i kupén. Och den nya multimediaplattformen Lexus Link erbjuder utökade funktioner för uppkoppling, reseplanering och information.

Säkerhetssystemet Lexus Safety System+ ger avancerade funktioner för att upptäcka fler faror och undvika kollisioner.

Säkrare körning

Förutom det traditionella japanska hantverket förknippas Lexus ofta med ny teknik, något som också utlovas i Lexus RZ 450e. När Lexus utvecklade nya RZ skapade de även ett nytt revolutionerande styrsystem med en Yoke-ratt. Detta system med steer-by-wire-teknik – ”One Motion Grip” – kommer att fortsätta utvecklas och går att välja som extrautrustning till Lexus RZ från våren 2025.

Steer-by-wire innebär att det inte finns någon mekanisk koppling mellan ratten och hjulen, utan information skickas elektroniskt från ratten till däcken. Detta ger säkrare och mer behaglig körning.

Körglädje och snabbladdning

Målet med Lexus RZ 450e har varit att erbjuda en elbil som kombinerar komfort, teknik och prestanda.

Takashi Watanabe, chefsingenjör för RZ 450e har haft en tydlig målbild:

– RZ 450e har utvecklats med syftet att skapa en unik elbil som känns säker att åka i, behaglig att befinna sig i och är spännande att köra.

Extern länk: Läs mer om nya elbilen Lexus RZ  

 

Mer från Lexus

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Lexus och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera