Annons

Tusentals protesterade i Hongkong

Tusentals Hongkongbor har gått ut på gatorna i en ny våg av regeringskritiska protester. 

Demonstrationerna har huvudsakligen gått lugnt till, även om stämningen mellan demonstranter och poliser blev något mer konfrontativ framåt kvällen lokal tid.

Kinasympatisörer demonstrerar till stöd för polisen.
Kinasympatisörer demonstrerar till stöd för polisen.Foto:Vincent Yu

Många av dem som deltagit i lördagens protester – enligt polisen drygt 8.000 personer – är lärare som vill ge sitt stöd åt proteströrelsen, som till stor del består av studenter.

”Jag uppskattar deras kurage och det faktum att de bryr sig om Hongkong. De är definitivt modigare än vår regering”, säger musikläraren Yu, som betonar att hon inte står bakom allt demonstranterna tagit sig för.

Pro-demokratiprotester.
Pro-demokratiprotester.Foto:Kin Cheung

Fastlandskinesiska myndighetsföreträdare har jämfört delar av protesterna med terrorism, och statliga kinesiska medier har krävt hårdare tag mot demonstranterna.

Under söndagen väntas nya protester.

Innehåll från MyntAnnons

Löser kvittokrånglet med helhetstjänst – ”Särskilt viktigt i besparingstider”

Spårlöst försvunna kvitton, oklara köp på företagskortet och utlägg som ligger och dammar är en administrativ mardröm på många företag. Genom en heltäckande företagslösning vill det svenska fintechbolaget röja upp i oredan.

Nyfiken på Mynt? Besök mynt.com för mer information.

Hos dagens företagare finns en förväntan kring hur saker ska fungera – och vad man egentligen ska lägga sin tid på. Manuell administration, pappersarbete och krångliga verktyg är några saker som borde tillhöra historien. Det som efterfrågas är istället enkla verktyg som ger kontroll och som hjälper företaget att lyckas, menar Baltsar Sahlin som är VD och grundare av fintechbolaget Mynt.

Bolagets helhetslösning innefattar ett SaaS-verktyg (​​Software-as-a-service, eller mjukvara som en tjänst) för administration och analys, en mobilapp för användaren och fysiska eller virtuella företagskort. När en medarbetare har betalat med sitt personliga kort, som även kan ha en individuell köpgräns, skickas kvittot automatiskt till bokföringssystemet.

– Det är tidskrävande att jaga kvitton och hantera utlägg. Många anställda vill heller inte ligga ute med pengar för företaget. Dels tar det ofta ett tag innan de får tillbaka den summa de har lagt ut, och dels finns det en risk att kvittona försvinner eller förstörs, säger Baltsar Sahlin.

Integrationer och ekonomisk översikt

Kortanvändaren gör ett köp och fotar kvittot direkt i mobilen. På så sätt försvinner krångliga utläggsrapporter och processen blir istället gjord på ett effektivt sätt.

Verktyget innefattar direktintegrationer med flera av marknadens ledande bokföringssystem. Integrationen med bokföringssystemet gör kvitto- och utläggshantering enkel för användaren, och ger full ekonomisk översikt i realtid.

– Man kan i realtid se hur mycket pengar som går åt till exempelvis resor och luncher. Det betyder att man får bra koll på hur mycket man spenderar varje månad – vilket är särskilt viktigt i besparingstider, säger Baltsar Sahlin.

Nyfiken på Mynt? Besök mynt.com för mer information.

Mer från Mynt

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Mynt och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera