1515

Tusentals kvinnor i nya protester mot Trump

Tusentals människor har samlats runt om i USA för den andra kvinnomarschen i protest mot president Donald Trump. Demonstrationer i Washington, New York, Los Angeles och omkring 250 andra städer har som syfte att få in fler feminister i mellanårsvalet.

"Vi kommer att göra våra röster hörda vid omröstningarna i höst", säger en av arrangörerna, Emily Patton, i Washington.

Fjolåret har varit ett turbulent år för kvinnors rättigheter i USA, bland annat har Metoo-kampanjen lett till intensiva diskussioner om sexuella trakasserier och övergrepp, och Trumps politik kring abortfrågor och preventivmedel har väckt vrede.

Många av demonstranterna bär rosa, stickade mössor från i fjol, med en hänvisning till Trumps kommentarer om det kvinnliga könsorganet.

"Vi vill fortsätta kampen mot presidenten och hans politik som vi inte håller med om, säger en av deltagarna", Sara Piper från Virginia.

I fjol hölls demonstrationerna i samband med Trumps installation och samlade uppskattningsvis fem miljoner deltagare.

President Trump konstaterar i en kommentar på Twitter att det är "vackert väder över hela landet, en perfekt dag för alla kvinnor att marschera", och fortsätter: "Lägsta arbetslösheten på 18 år bland kvinnor!"


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?