Tusentals i kvinnomarscher runt om i USA

Tusentals kvinnor demonstrerade runt om i USA för att markera att det är två år sedan miljontals marscherade på gatorna för att protestera mot USA:s då precis nytillträdde president Donald Trump.

Foto:TT

Flera av demonstranterna hade så kallade "pussy hats" på huvudet, det vill säga rosa mössor med kattöron som masstickades i protest mot en kvinnoförnedrande kommentar som Trump fällt.

”Vi måste stå upp för kvinnor över hela världen”, sade 27-åriga Ann Caroline till nyhetsbyrån AFP i Washington.

Men det var färre demonstranter i år. 2017 deltog mer än tre miljoner i protesterna och i fjol slöt hundratusentals upp i Washington. I år förväntade sig Washingtonpolisen att cirka 20 000 kommer att demonstrera i staden på lördagen.

Även i exempelvis Boston, Houston, Baltimore och Denver genomfördes kvinnomarscher under dagen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?