Annons

Tusentals drabbas av flygproblemen

Flygtrafiken mellan Sverige, USA och Tyskland har stora problem. Strejken på flygplatserna Tegel och Schönefeld i Berlin är förlängd och än finns ingen prognos för hur stor påverkan stormen Stella kommer att få på flygtrafiken till och från New York.

Bild:TT

”Strejken i Berlin är förlängd fram till 05.00 imorgon onsdag. För Sveriges del har nio flyg påverkats under tisdagen. Det rör sig om sex avgångar från Arlanda och tre från Landvetter”, säger Josabeth Sahlenius, presskontakt på Swedavia, och påpekar att det ännu inte finns någon prognos för om strejken på flygplatserna kommer att förlängs ytterligare.

Resenärer som reser till eller från New York får också räkna med förseningar och inställda flyg. Snöstormen Stella, som nådde USA:s nordöstra kust natten mot tisdag, kan bli vinterns värsta. Under tisdagen har totalt tre flyg från Stockholm, Oslo och Köpenhamn ställts in.

”Därutöver har tre avgångar från New York ställts in. Det rör sig om totalt 1.000 resenärer som har drabbats”, säger Josabeth Sahlenius.

Swedavia rekommenderar alla resenärer, som ska resa till eller från Berlin eller New York, att vara i god tid och ha kontinuerlig kontakt med sitt flygbolag.

 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera