Annons

Tusentals brittiska finansjobb i fara i samband med brexit

Bank of England räknar med att Storbritannien kan tappa upp till 75.000 arbetstillfällen inom den finansiella sektorn efter att landet lämnat EU 2019.

Det rapporterar BBC på tisdagen, enligt Reuters.

"Vad jag förstår använder seniora personer på banken den siffran som ett 'rimligt scenario', i synnerhet om det inte träffas något specifikt avtal om finansiella tjänster", noterade BBC:s ekonomiredaktör Kamal Ahmed, utan att ange källor.

Han påpekade att Bank of England räknar med att jobbförlusterna kan variera beroende på vilka villkor som kommer att gälla när Storbritannien lämnar EU. Andra bedömare har bedömt att 75.000 jobb ligger i övre delen av ett tänkbart intervall för möjliga jobbförluster.

Reuters har inte kunnat få någon kommentar på uppgifterna från Bank of England men noterar att två biträdande BOE-chefer med ansvar för finansiella tjänster, Jon Cunliffe och Sam Woods, ska tala inför en parlamentskommitté om brexit på onsdagen.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera