1515

Turkisk polis förbjuds leta i saudisk brunn

Saudiarabien har nekat turkiska utredare att söka igenom en brunn i det saudiska konsulatet i Istanbul där journalisten Jamal Khashoggi dödades.

President Erdogan har vädjat till Saudiarabien att berätta var Khashoggis kvarlevor finns.

Den saudiske journalisten Jamal Khashoggi dödades inne på konsulatet den 2 oktober – ett mord enligt Turkiet, en olycka under ett slagsmål som spårade ur enligt Saudiarabien.

Khashoggis kropp har fortfarande inte återfunnits, och nu rapporterar den statliga turkiska nyhetsbyrån Anatolia att turkisk polis har hindrats från att söka igenom en brunn i konsulatets trädgård, skriver Reuters.

Brittiska Sky News har tidigare publicerat obekräftade uppgifter om att Khashoggis kropp hittats i det saudiska generalkonsulatets privata trädgård i Istanbul.

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan riktade sig direkt till den saudiska regimen under ett tal i parlamentet på tisdagen, med uppmaningen att berätta var Jamal Khashoggis kropp finns. Erdogan sade också att saudiska agenter hade besökt ett skogsparti i närheten av Istanbul inför mordet.

Erdogan säger att Turkiet inte tänker låta de skyldiga komma undan.

"Vi är fast beslutna att inte tillåta att mordet mörkläggs och att ingen av de skyldiga – från de som gav order om mordet till de som utförde det – ska undkomma rättvisan."

Samtidigt fortsätter ordkriget. En rådgivare till Erdogan säger att Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman har "blod på sina händer". Uttalandet är det skarpaste hittills från en företrädare för Turkiets regering, skriver Reuters.

USA:s president Donald Trump antyder i en intervju med Wall Street Journal att kronprinsen bär ansvar för mordet.

"Jo, kronprinsen mer eller mindre styr saker och ting där borta vid det här laget. Han styr saker och ting, och om någon skulle vara det så skulle det vara han", säger Trump.

Den turkiska säkerhetstjänsten lämnar över alla bevis rörande Jamal Khashoggis död till USA. Gina Haspel, chef för underrättelsetjänsten CIA, har personligen hämtat materialet

Haspel besökte Ankara på tisdagen för samtal med myndigheterna om vad som hänt journalisten. Hon fick ta del av både ljud- och videoinspelningar och bevis som säkrats på konsulatet och i residenset, enligt den regeringsvänliga turkiska tidningen Sabah.

I Danmark har den saudiska ambassadören blivit uppkallad, där regeringen gjort klart att Danmark ser allvarligt på mord på journalister och förväntar sig att Saudiarabien gör sitt yttersta för att bidra till att lösa mordet, enligt Ritzau.


Innehåll från RoboMarketsAnnons

Multi-asset-mäklaren RoboMarkets etablerar sig i Sverige med unik prismodell

Mats-Olof Engarås och Maximilian Ström, Managing Director respektive kundansvarig på RoboMarkets.
Mats-Olof Engarås och Maximilian Ström, Managing Director respektive kundansvarig på RoboMarkets.

Många privata investerare är sofistikerade i sin handel och letar ständigt efter de bästa möjligheterna. Nu erbjuder multi-asset-mäklaren RoboMarkets sina tjänster inom CFD- och aktiehandel på den svenska marknaden.

– Vi lanserar också en transparent prismodell med fast månadsavgift som inkluderar obegränsad handel i amerikanska aktier utan courtage samt courtagefri CFD-handel med mycket attraktiva spreadar, säger Mats-Olof Engarås, Managing Director på RoboMarkets i Sverige.

Vill du veta mer? Läs mer om RoboMarkets här

Den tidiga etableringen av nätmäklare och andra bankutmanare i Sverige har bidragit till ett väl utbrett intresse för investeringar och trading bland privatsparare. Med de senaste årens centralbanksstimulanser med hög likviditet, stort flöde av nya börsnoteringar och ”meme stocks”, eller internetfenomensaktier, har intresset för trading ökat ytterligare. Många använder sig av flera mäklare och handelsplattformar och medvetna investerare letar hela tiden efter nya möjligheter.

Efter att RoboMarkets framgångsrikt etablerat sig i ett flertal europeiska länder har snabbväxaren öppnat i Sverige. Bolaget erbjuder sina kunder exponering mot ett stort och diversifierat utbud av underliggande instrument på olika marknader till förmånliga handelsvillkor och support på svenska.

– Vårt mål är att vara flexibla och snabbrörliga för att möta marknadstrenderna. Nu fortsätter vi att utveckla och anpassa våra tjänster för att bli ett än mer attraktivt alternativ för svenska kunder, fortsätter Mats-Olof Engarås.

Kundfokuserat team

RoboMarkets lägger stor vikt vid att ha en nära dialog med sina kunder och för att erbjuda bästa möjliga kundsupport har man också rekryterat personal till kontoret i Stockholm. Kundteamet leds i dagsläget av Maximilian Ström och Mats-Olof Engarås, som tillsammans har lång erfarenhet från finanssektorn och kundfokuserade roller.

Hos RoboMarkets har kunderna tillgång till de välkända tradingplattformarna MetaTrader4 och MetaTrader5, med webbaccess och mobilapplikationer, samt den egenutvecklade plattformen R StocksTrader, som speciellt tagits fram för aktiehandel, med användarvänlighet och flexibilitet i fokus. För att möta det växande intresset för automatiserad trading erbjuds kunderna även användarvänliga verktyg för att bygga sin egen tradingrobot.

– Helhetserbjudandet med tradingplattformar, tillgängliga marknader och handelsvillkor är anpassade för att vara konkurrenskraftiga både för professionella, sofistikerade traders och för handlare med mindre erfarenhet, säger Mats-Olof Engarås.

I kombination med den unika prismodellen erbjuds nya kunder att handla utan månadsavgift fram till sista februari 2022.

Vill du veta mer? Läs mer om RoboMarkets här

Riskinformation: CFDs är komplexa instrument och innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstångseffekten. 61.41% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar CFDs via den här leverantören. Du bör överväga om du förstår hur CFDs fungerar och om du har råd att ta en sådan hög risk att förlora dina pengar. Om den med CFD förenade risken upplevs som komplicerad för dig, sök oberoende råd.

Mer från RoboMarkets

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med RoboMarkets och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?