Annons

Turkiet ska stoppa migranter på havet

Sammandrabbningarna har tagit ny fart med tårgas och rökbomber vid gränsen mellan Grekland och Turkiet där migranter och flyktingar försöker komma in i Grekland och EU.

Enligt vittnesuppgifter avfyras de från turkisk mark mot grekisk polis över det höga gränsstängslet nära övergången i Kastaniés.

Grekiska soldater och kravallpolis har placerats ut vid gränsen där tusentals människor försökt ta sig in i landet de senaste dagarna.

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har beordrat den turkiska kustbevakningen att hindra migranter och flyktingar från att korsa Egeiska havet, rapporterar statliga medier.

”Enligt presidentens order kommer migranter inte att tillåtas att korsa det Egeiska havet på grund av att det är farligt”, twittrar kustbevakningen.

Situationen vid gränsen, där tusentals människor har samlats i hopp om att kunna ta sig till EU, har uppstått sedan den 28 februari då Turkiet meddelade att landet inte längre skulle hindra migranter från att lämna Turkiet.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?