Annons

Turkiet besviket på Sverige: ”Kan hitta ett annat land att köpa från”

”Vi är besvikna på att Sverige ligger i framkant i EU om sanktioner mot Turkiet.” 

Det säger Turkiets Stockholmsambassadör Emre Yunt på en pressträff på ambassaden. 

Emre Yunt
Emre YuntFoto:Pontus Lundahl/TT

Han påpekar att Sverige tidigare stött Turkiet i dess strävan mot ett medlemskap i EU.

”Men vi får se om de (EU:s utrikesministrar) kan få till stånd något beslut i dag eller senare när EU:s ledare möts”, säger Yunt.

Han får också frågor om att Sverige driver på för ett vapenembargo mot Turkiet, med anledning av operationen i Syrien.

”Vi köper inte krigsmateriel från Sverige som används för direkt krigföring, utan bara sekundärt. Men om inte Sverige säljer vapen hittar vi ett annat land att köpa från”, säger Yunt.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?