1515

Tunnelbanetåg har spårat ur i södra Stockholm

Ett tunnelbanetåg har spårat ur i södra Stockholm. Det är ännu oklart om någon skadats i olyckan.

”Två vagnar står vid plattformen och har evakuerats och sen är det en tredje vagn som inte står vid plattformen och där väntar vi på evakuering. Sen har vi personal som ska gå igenom vagnarna och se så att det inte finns några skadade”, säger Johan Nordgren på SL:s pressjour.

Olyckan inträffade på torsdagseftermiddagen vid stationen Skärmarbrink på tunnelbanans gröna linje. Enligt SL orsakades urspårningen av en så kallad solkurva, då rälsen deformerats av hög värme.

”Som jag har förstått det så har det inte varit någon större dramatik. Det har gått i låg hastighet och vagnen står nu snett. Så fort ett hjul lämnar spåret så räknas det som en urspårning. Det betyder inte att det ligger tåg huller om buller vid sidan av spåret”, säger Nordgren.

Det är i nuläget helt stopp i båda riktningarna vid Skärmarbrink, och sträckan Gullmarsplan till Sandsborg samt Gullmarsplan till Björkhagen ersätts med bussar.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?