Tungviktarens varning: Bli inte kompis med de anställda

Sina första anställda rekryterade hon via speeddejting i Folkets park. 16 år senare har kundtjänstföretaget Xzakt över 400 anställda på tre orter. Grundaren Gunilla von Platen är gäst i säsongsavslutningen av Di:s podd Förnuft & Känsla - där hon också berättar om sina "miljarder misstag".

Bild:Oskar Omne

"De tio första anställda är den viktigaste rekryteringen du gör", säger Gunilla von Platen, grundare av Xzakt Kundrelation i Di:s ledarskapspodd Förnuft & Känsla.

När hon startade sitt bolag i Skellefteå för 16 år sedan tog hon därför till ett annorlunda grepp för att hitta de bäst lämpade för hennes kundtjänstföretag.

"Jag annonserade i tidningen om att ett nytt företag skulle starta och att jag skulle vara i Folkets park och berätta om det. Flera hundra människor att kom dit. Alla som var intresserade av jobbet körde jag speeddejting med och de jag fastnade för bokade jag riktiga intervjuer med."

Strax därpå drog företaget i gång, men till en början fick kartonger tjänstgöra som bord. Stolarna var lånade.

"När de första kunderna skulle komma på besök hade våra riktiga kontorsmöbler inte hunnit komma, så det såg ut som en indisk loppmarknad."

I dag omsätter företaget 125 miljoner kronor och inom företaget finns drygt 400 anställda i Stockholm, Gävle och Skellefteå.

När Gunilla von Platen startade företaget som 28-åring hade hon redan lång chefserfarenhet. Sitt första chefsjobb fick hon som 21-åring på försäkringsbolaget Skandia, där hon också var med och byggde upp företagets telemarketingavdelning.

"Jag har fått lära mig chefskap den hårda vägen och har gjort miljarder misstag, som att rekrytera fel människor och att bli kompis med sina anställda, vilket inte är så bra om man behöver säga upp dem."

Avsnittet med Gunilla von Platen är det tionde och sista för säsongen. Nya avsnitt av Förnuft & Känsla kommer med start lördagen den 4 februari. Här hittar du alla säsongens avsnitt.


Innehåll från PensureAnnons

Befria dina anställdas pensioner från alltför höga försäkrings- och fondavgifter

Arbetsgivare som inte omfattas av kollektivavtal bör ställa krav på transparens kring ersättningar till försäkringsförmedlare och att förhandla ner avgifterna för de anställdas tjänstepension. Det är extra viktigt då avgifterna belastar de anställdas pensionskapital och en rätt upphandlad lösning kan ge de anställda mer än 30 procent i högre pension.

Prissättningen på den svenska pensionsmarknaden grundar sig på låg konkurrens mellan få aktörer, och försäkringsförmedlare som för det mesta får sin ersättning i form av provisioner från försäkringsbolag, utan att kunderna som i slutänden betalar dem förstår konsekvensen. För arbetsgivare med kollektivavtal har centrala upphandlingar genomförts där man pressat branschen till lägre avgifter och bättre villkor. Någon motsvarighet har inte funnits för företag utan kollektivavtal. Här har det varit upp ditt varje företag att förhandla sina egna villkor. Det är här Pensures tjänst kommer in i bilden. Man har utvecklat en digital plattform dit företag kan ansluta sig för att enkelt kunna administrera sina anställas tjänstepensioner och få tillgång till upphandlade villkor som kan ge de anställda mer än 30 procent högre utbetald pension jämfört med försäkringsbolagens ordinarie prislistor. 

– Jag har jobbat i pensionsbranschen i över 30 år och det som drev mig när vi startade Pensure vara att säkerställa att även anställda på företag utan kollektivavtal ska ha tillgång till prispressade pensionslösningar som inte riskeras att ätas upp av höga fond- och försäkringsavgifter. Istället för att de anställda ska göda branschen får de nu istället högre pension, säger Mikael Claesson, VD/Grundare av Pensure.

En modern SaaS-tjänst med helt digitala processer 

Pensures digitala tjänstepensionsplattform effektiviserar företagens administration, då all pappershantering är avskaffad och alla förändringar signeras via BankId. Dessutom får de anställda tillgång till en digital rådgivningstjänst för att optimera tjänstepensionen utifrån individuella förutsättningar och behov. 

– Det är enkelt och tydligt. Det var framför allt det som gjorde att vi valde Pensure, men att våra anställda slipper dolda avgifter genom den här lösningen är en stor bonus, säger Fredrik Cederborgs på konsultbolaget TechFactory, som valde att byta till Pensure för sina anställdas tjänstepensioner.

Dolda avgifter ger mindre pension till de anställda

När Pensure intervjuat personer om tjänstepensioner så är det väldigt många som inte känner till att det finns avgifter som belastar pensionerna. Det finns oftast två olika typer av avgifter på en tjänstepension. Dels en försäkringsavgift som ofta ligger på mellan 0,5 – 0,7 procent av den anställdes pensionskapital. Dels en avgift för underliggande kapitalförvaltningen. När det gäller fondförsäkring varierar dessa fondavgifter mellan 0,2 – 2,25 procent av kapitalet. Hos Pensure betalar den anställde inte några försäkringsavgifter och, via Pensures upphandling, har man även rabatter på fondavgifterna. 

– Om man jämför de villkor som vi har förhandlat fram med försäkringsbolagen ordinarie avgifter så ger vi i många fall de anställda mer än 30 procent högre utbetald pension. Vi tycker att det är de anställda som leva på sin pension och inte försäkringsförmedlaren, säger Mikael Claesson.

Om oss

Pensure har utvecklat en digital SaaS plattform dit företag kan ansluta sig för att enkelt kunna administrera sina anställdas tjänstepension få tillgång till upphandlade villkor som kan ge de anställda mer än 30 % högre utbetald pension jämfört med försäkringsbolagens ordinarie prislistor. 

 

Mer från Pensure

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Pensure och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?