ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Tungviktare: 60 dollar/fatet är ny botten för oljepriset

Omans energiminister och vd:n för Italiens största oljebolag är överens om en sak: Oljepriset har hittat en ny botten på 60 dollar per fat. 

Oljepriset har stuckit 20 procent sedan december och nu kostar Brent-oljan drygt 60 dollar per fat. Det är den nya bottennivån, menar två tungviktare. 

 

Omans oljeminister Mohammed Al-Rumhi säger till nyhetsbyrån Bloomberg att oljerkartellen Opecs senaste överenskommelse som även Ryssland och Oman anslutit sig till kan bidra till att hålla oljepriset på 60 dollar/fat. Han spår att oljepriset kommer pendla mellan 60 och 70 dollar under året. 

Claudio Descalzi, vd för Eni, Italiens största oljebolag spår att priset kommer ligga på 60 till 62 dollar/fat.

Det var bara några veckor sedan som oljepriset föll under 50-dollargränsen, men efter att Opec signalerat minskat utbud och det kommit positiva signaler från handelssamtalen mellan USA och Kina har oljepriset tagit revansch.  

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer