Hoppa till innehållet

Annons

Tunga köpare är redo att slå till i Telia

Bland riskkapitalister, aktivistfonder och andra internationella aktörer har intresset för att investera i Telia ökat betydligt under senvåren, enligt flera källor till Di.

Enligt uppgift har Cevian Capitals Christer Gardell haft ett möte med Telias styrelseordförande Marie Ehrling, men även stora internationella aktörer överväger en investering i Telia.

Bild: TT

Sannolikheten är betydande för att den svenska regeringens ägarstyrning i Telia snart utsätts för en attack från tunga investerare som vill genomföra förändringar för att öka avkastningen till ägarna.

Enligt flera källor har aktiviteten och intresset för Telia bland aktivister, riskkapitalister och större internationella investerare ökat under de senaste månaderna.

”Telia är ett högaktuellt case på marknaden både bland investerare som vill göra mer snabba förändringar i bolaget och bland mer långsiktiga aktörer som ser potential i att bolaget går i spetsen i en konsolidering i industrin”, säger en källa.

En aktivistfond som mycket väl redan kan ha tagit en position i Telia är Cevian Capital med Christer Gardell. Di rapporterade i september i fjol baserat på uppgift från källor att Cevian hade börjat bygga en position i Ericsson, något som bekräftades i maj i år. Nu uppger samma typ av källor i aktiemarknaden att Christer Gardell för en–två månader sedan hade ett möte med Telias styrelseordförande Marie Ehrling.

En indikation, men ingen bekräftelse, på att Cevian redan har köpt en betydande post aktier i Telia Company är att den schweiziska banken UBS via depån UBS London Bransch A/C Client under april och maj i år har köpt aktier för cirka 1 miljard kronor i Telia, enligt aktieägartjänsten Holdings, och nu kontrollerar drygt 0,6 procent av aktierna i bolaget.

Den aktuella depån har Cevian genom åren ofta använt vid investeringar på Stockholmsbörsen. Till exempel förflyttades aktierna till UBS-depån innan Cevian sålde den storpost som bolaget ägde i Telia mellan 2006 och 2009. Och så sent som i april i år flyttade Cevian hela sitt innehav i AB Volvo, på 15 procent av aktierna, till UBS-depån.

”Trots att svenska staten är tydlig huvudägare i Telia finns det stora möjligheter för en aktivist som Cevian att driva igenom betydande förändringar, särskilt om det finns medinvesterare. Aktivister kan driva en ny strategi för att öka tempot i avvecklingen av verksamheten i Eurasien och pressa kostnader i bolaget snabbare. Det kan också handla om att sälja andra icke-strategiska tillgångar eller att göra förändringar i styrelsesammansättningen eller i koncernledningen”, säger en erfaren källa.

Enligt Di:s källor finns det utöver aktivister även mer långsiktiga aktörer som nu till och med utvärderar möjligheten att försöka ta över hela Telia. Det handlar dels om riskkapital och dels om större internationella aktörer.

”De kan uppvakta svenska staten för att få köpa aktier mot garantier om att Telia ska finnas kvar i Sverige”, säger källa med insyn, som inte utesluter ett nytt bud på Telia likt det indikativa bud France Telecom presenterade för Telia styrelse 2008.

Nya långsiktiga ägare skulle sannolikt se Telias starka marknadsposition i Norden som en bas för att driva en större konsolidering av den nordeuropeiska operatörssektorn, menar uppgiftslämnare.

Di skrev i början av året, baserat på uppgifter från källor, att Telias ledning vill köpa danska operatörsjätten TDC för att genomföra en nödvändig konsolidering av den danska marknaden. Telias vd Johan Dennelind har efter det bekräftat att Telia är intresserat av TDC, men även sagt att TDC:s värdering är för hög.

Samtidigt har till exempel Christer Gardell tidigare i år sagt till norska medier att Telia borde gå ihop med Telenor.

Problemet för Telia är att den svenska regeringen, med näringsminister Mikael Damberg, inte ger något klart besked om hur den ställer sig till att Telia gör en större nyemission för att finansiera ett offensivt förvärv.

”Statens bolagsstyrning i Telia och osäkerheten om vad som egentligen är huvudägarens strategi framåt är ett allvarligt problem för bolaget”, säger en källa i ägarledet.

Telias ordförande Marie Ehrling avböjer att kommentera sina kontakter med Cevian.

”Vem jag träffar eller inte träffar i min egenskap som ordförande för Telia Company är inget jag kommenterar i medierna. Jag och ledningen har löpande möten med både befintliga investerare och andra som önskar veta mer om bolaget. Vi välkomnar alla som aktieägare i Telia Company”, uppger hon till Di.

Christer Gardell har inga kommentarer till Di:s uppgifter.

https://interactive.sanoma.fi/arkku/public/generated/16464JQOhELE/

Innehåll från EbbotAnnons

Techbolaget Ebbot har utvecklat en GPT-modell för kundsupport

Senaste året har kantats av en AI-hysteri med ChatGPT i spetsen, vilket har gjort att många företag fått upp ögonen för tekniken, inte minst potentialen för kundsupport. Den snabba utvecklingen inom AI är något som techbolaget Ebbot tagit tillvara på, som nu lanserar nu sin egenutvecklade GPT-modell - skräddarsydd för kundsupport.

Att använda AI för att automatisera kundsupport är inte något helt nytt påfund. Tekniken har dock inte alltid levt upp till förväntningarna, vilket gjort att många företag har antagit en avvaktande ställning till AI chatbotar. 

Sen kom ChatGPT och förändrade allt. 

– Den snabba utvecklingen av AI och framför allt ChatGPT har förändrat både företagens och konsumenternas inställning till- och förväntningar på chatbotar och sättet man kan interagera med dem, säger Oliver Young, Product Manager på Ebbot.

Ebbot är ett svenskt techbolag som har utvecklat chatbots- och AI-teknik sedan 2018. Därmed har de i första hand fått uppleva hur attityden till chatbotar på marknaden snabbt har skiftat från skepticism till entusiasm, med en nu stark tilltro till deras förmåga och potential.

En del företag har redan hoppat på trenden att använda sig av tjänster som är integrerade med generellt tränade GPT-modeller. Det finns dock en hel del nya utmaningar som kommer med detta, förklarar Oliver Young:

– Risken med att använda en chatbotsleverantör som saknar en egen GPT-modell är att man tappar kontrollen över sin datasäkerhet och personuppgiftshantering. Detta på grund av att många tredjepartslösningar lagrar datan utanför EU, där andra regler och lagar om personuppgiftshantering gäller.

Som svar på marknadens efterfrågan har Ebbot utvecklat sin egen GPT-modell, baserad på samma teknologi som ChatGPT, men med en viktig skillnad; Ebbots modell hostad inom EU och anpassad för att endast svara utifrån företagsspecifika data.

– Med EbbotGPT kan vi säkerställa att chatboten endast svarar på företagsspecifika data. Något som är oerhört viktigt inom kundsupport där man absolut inte vill riskera att boten hittar på egna svar, såsom att boten rekommenderar en konkurrerande produkt eller tjänst, säger Oliver Young.

Förutom att EbbotGPT är skräddarsydd för att användas för kundsupport, berättar Oliver Young att den nya modellen även har förändrat sättet för hur chatbotar byggs och administrerats i Ebbot-plattformen:

– Till skillnad från hur chatbotar tidigare byggdes i plattformen, kan man nu bygga en helt ny chatbot på bara några minuter. Till exempel kan en FAQ-fil (vanliga frågor) användas som träningsdata. Efter träningen kan chatboten generera en oändlig mängd unika svar baserat på innehållet i FAQ:n. Den här snabbare processen för att skapa chatbotar innebär också att det blir mer kostnadseffektivt att utveckla och underhålla en chatbot, vilket ger fler företag och organisationer möjlighet att skaffa en.

Den nya GPT-modellen lanseras i början av september vilket gör Ebbot till det första svenska företaget som erbjuder en egen GPT-modell som är skräddarsydd för kundsupport. 

Företag kan redan nu anmäla intresse på Ebbots hemsida här.  

Om Ebbot

Ebbot erbjuder en plattform för att skapa bättre kundupplevelser online med hjälp av AI. Ebbot grundades 2018 och har idag kontor i Stockholm och Göteborg. 

Läs mer på ebbot.com 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Ebbot och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera