1515
Annons

Tung branschorganisation: Överväg allvarligt att avsätta Trump

USA:s vicepresident Mike Pence bör tillsammans med kabinettet överväga att avsätta president Donald Trump. Det skriver den tunga branschorganisationen NAM i ett uttalande efter tumultet i Washington.

Det amerikanska näringslivets reaktioner på de urartade protesterna vid den amerikanska kongressen på onsdagskvällen har nu börjat rulla in. 

Business Roundtable, en intresseorganisation som samlar vd:ar för amerikanska storbolag, beskriver i ett uttalande kaoset som ett resultat av ”olagliga försök att omkullkasta det legitima resultatet av ett demokratiskt val”.

National Association of Manufacturers (NAM), USA:s största branschorganisation för tillverkningsindustrin, går dock längre. I ett uttalande anklagar organisationen Donald Trump för att ha uppmanat till våldsamheterna för att hålla sig kvar vid makten. De anklagar också politiker som försvarat presidentens agerande för att ha brutit mot sitt löfte att försvara den amerikanska konstitutionen.

”Vicepresident Pence, som har evakuerats från Kapitoleum, bör allvarligt överväga att arbeta tillsammans med kabinettet för att åberopa det tjugofemte tillägget för att bevara demokratin”, skriver NAM.

Det tjugofemte tillägget är den del av den amerikanska konstitutionen som gör det möjligt för vicepresidenten att ta över makten från presidenten i händelse av att denne är oförmögen att fullfölja sitt ämbete.

Flera amerikanska börs-vd:ar reagerade på protesterna: 

”Jag är äcklad”, skriver storbanken Citis vd Mchael Corbat i ett uttalande som fortsätter: 

”Som ett av USA:s äldsta bolag har vi sett vårt land gå igenom påfrestande händelser. Trots att detta är plågsamt att betrakta, litar jag på att att våra demokratiska processer och kongressens viktiga arbete kommer att fortsätta.” 

Även JP Morgans vd Jamie Dimon uttalade sig: 

”Det här är inte vad vi är, som folk eller som nation”, säger han och fortsätter: 

”Vi är bättre än så här. Våra valda ledare har ett ansvar för att mana till ett slut för våldsamheter och acceptera valutgången.”

Texten uppdateras.


Innehåll från FolksamAnnons

Ny smartare bilförsäkring anpassas till framtidens bilkörning

Josef Halldelius, affärschef för motoraffären på Folksam.
Josef Halldelius, affärschef för motoraffären på Folksam.

Dagens bilar utvecklas och blir allt säkrare. I takt med det förändras även bilförsäkringarna. Istället för att sätta premien utifrån från vem som äger bilen, kommer framtidens försäkring allt mer baseras på bilens säkerhetsutrustning.

Läs mer om Folksam bilförsäkring 

Bilarna har i dag blivit både smartare och säkrare. Bland annat är det vanligt med aktiva säkerhetssystem – till exempel autobroms, döda-vinkel-varnare och allt mer sofistikerad parkeringsassistans. Tillsammans förebygger dessa olyckor och kompenserar misstag från föraren. I framtiden kommer bilarna dessutom att bli ännu smartare och data från bilarna kommer bli en integrerad del i försäkringserbjudandet. 

– I den här nya verkligheten blir det allt mer ointressant och trubbigt att prissätta bilförsäkringen efter ägarens ålder och bilens effekt. Det är betydligt mer relevant att utgå från hur bilen används, bilens utrustning och i förlängningen även bilmodellens skadehistorik, säger Josef Halldelius, affärschef för motoraffären på Folksam. 

Denna nya typ av försäkring som baseras på bilens säkerhetsutrustning är både transparent och bekymmersfri för kunden. Den stödjer också hållbara mobilitetslösningar med bildelning och bilpooler.  

– I framtiden tror vi att den kommer bli ett bra komplement till den traditionella bilförsäkringen tillsammans med en tredje kategori av bilförsäkring som skräddarsys efter varje användare, exempelvis ”pay as you drive”. För oss är det viktigt att vi även i framtiden kan erbjuda olika typer av försäkringar som tillgodoser alla kunders behov. 

Samarbetar med Volvo Cars

Redan i dag har Folksam ett unikt samarbete med Volvo Cars där en förmånlig och miljömärkt bilförsäkring från Folksam ingår i bilens pris när man köper en elbil online. Det gäller helelektriska XC40 och deras första renodlade elbil, C40 Recharge. 

– Det innebär att vi ger kunderna en bra och prisvärd bilförsäkring som en integrerad del av bilen. Den integrerade försäkringen och det fasta priset gör bilköpet enklare och kostnaden mer transparent, säger Josef Halldelius.

– I och med att Volvo Cars onlineförsäljning är en ny satsning, har vi kunnat bygga upp denna nya försäkringsmodell helt från grunden – en anpassad gruppförsäkringslösning till ett fast pris och som är helt oberoende av vem som kör bilen, säger Josef Halldelius. 

Försäkringen är dessutom märkt med Bra Miljöval enligt Naturskyddsföreningens högt ställda kriterier. 

– Vi är det enda stora försäkringsbolag som har miljömärkta bilförsäkringar. Det innebär bland annat att kunderna kan vara säkra på att vi använder miljövänliga material vid reparationer och att vi ställer höga krav på våra leverantörer och på våra egna investeringar. 

Höga ambitioner 

Folksams ambitioner vad gäller hållbarhet rimmar dessutom väl med Volvo Cars. Bland annat har Volvo Cars som plan att bli ett helt renodlat elbilsföretag vid 2030. 

Folksam och Volvo Cars delar också visionen att den bästa olyckan är den som aldrig sker och båda företagen jobbar aktivt för detta, bland annat genom forskning.  

– Vi samlar hela tiden in nya insikter och data som kan hjälpa oss i vår strävan att förebygga och minska antalet olyckor, säger Josef Halldelius.

Läs mer om Folksam bilförsäkring 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Folksam och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?