Annons

Tsunamivarning avblåst efter skalv vid Alaska

En jordbävning med magnituden 7,8 har registrerats i vattnet utanför den amerikanska delstaten Alaska.

Skalvet ska ha känts av tiotals mil bort. Skalvet inträffade under tisdagskvällen lokal tid cirka 80 mil sydväst om staden Anchorage och knappt tio mil syd-sydost från den avlägset belägna orten Perryville, enligt den amerikanska geologiska myndigheten USGS.

Skalvet följdes av flera efterskalv.

En tsunamivarning utfärdades men har senare avblåsts.

Området utgör en del av Stilla havets ”eldring”, en båge av intensiv tektonisk aktivitet som sträcker sig från Japan ner genom Sydostasien och över Stillahavsområdet till Syd- och Nordamerikas västkuster. Inom eldringen finns 452 vulkaner och runt 90 procent av alla skalv på jorden inträffar i området.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?