1515

Tsipras uppfyllde slipslöfte

Under ett framträdande inför politiska allierade i Aten på fredagen framträdde Greklands premiärminister Alexis Tsipras i en vinröd slips, och uppfyllde därmed löftet om att inte bära plagget förrän Greklands skuldproblem blivit lösta.

Alexis Tsipras, Greklands premiärminister.
Alexis Tsipras, Greklands premiärminister.Foto:Petros Giannakouris

”Vadslagningar är till för att vinnas. Det är lite svårt att bära slipsen, men jag kommer att vänja mig”, sade en leende Tsipras och fortsatte:

”I dag är en viktig dag för alla, men främst tillhör den dem som i åtta år drabbades hårt av krisen, de som såg en livstid av slit tillintetgjord och de som axlade landets börda.”

Eurozonens finansministrar har kommit överens om ett avskedspaket som ska göra att Greklands ekonomi står på egna ben efter den 20 augusti. 15 miljarder euro skjuts till, och förfallodagarna för stora delar av lånen skjuts upp med tio år.

”Den grekiska krisen avslutas här ikväll”, utbrast EU-kommissionären Pierre Moscovici efter att uppgörelsen träffats.

Internationella valutafonden (IMF) har dock uttryckt oro för att uppgörelsen är ohållbar och enbart skjuter fram problemen, med tanke på landets stora skulder.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?