ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

”Trustormannen” nekas öppen anstalt – placeras i Göteborg

  • Thomas Jisander Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Nu står det klart vart finansmannen Thomas Jisander, även kallad Trustormannen, kommer att avtjäna sitt fängelsestraff. 

Thomas Jisander, som numera heter något annat, kommer att placeras på anstalten Skogome i hemorten Göteborg, rapporterar nyhetsbyrån Siren.

Han hade själv önskat att få sitta på en anstaltsplats i säkerhetsklass 3, som saknar direkta rymningshinder. Kriminalvården anser att en klass 2-placering är lämplig. 52-åringen vill ägna sig åt språkstudier under fängelsetiden, skriver Siren.

Målet handlade om ett bedrägeriförsök mot statliga Eksportkreditt, som är Norges motsvarighet till Svensk Exportkredit. Thomas Jisander överklagade fängelsedomen i tingsrätten men fälldes även i i hovrätten.

För drygt 20 år sedan var Jisander inblandad i den så kallade Trustorhärvan, där investmentbolaget Trustor tömdes på hundratals miljoner kronor. Han är också den enda personen som har dömts för inblandning i härvan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer