ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Trumps val till Fedguvernör: ”Mer oroad för amerikansk deflation än inflation”

Donald Trumps val till Fedguvernör, Stephen Moore, kommer inte vara ett störande moment för Jerome Powell om senaten godkänner honom. 

Det sade han i en intervju med Bloomberg TV på fredagen. 

Donald Trump har vid flera tillfällen kritiserat Fedchefen Jerome Powell för centralbankens räntehöjningar. Stephen Moore var bland annat med och författade Trumpkampanjens ekonomiska agenda och är medförfattare till boken Trumponomics. Moore har också offentligt uppmanat Trump att avskeda Powell. 

Han sade att Trump inte diskuterade sina meningsskiljaktigheter med Jerome Powell i deras samtal. 

Han beskrev sig själv som en "tillväxthök" och sade att USA måste reformera sina bidragsprogram och att landet har ett spenderarproblem, inte ett intäktsproblem. 

Stephen Moore sade att han är mer oroad för amerikansk deflation än inflation och sade att han är rädd att det har varit "viss deflation" i den amerikanska ekonomin senaste månaderna. Rörande räntor sade han att han inte var säker på om de bör sänkas i nuläget. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer