Annons

Trumps svenske toppekonom lämnar Vita huset – var ”lindrigt sjuk i covid-19”

Den svenske rådgivaren åt president Trump, Tomas Philipson, avslutade sin karriär i Vita huset snabbare än planerat.

Avhoppet i veckan beror bland annat på att han blivit smittad av coronaviruset, uppger tidningen Wall Street Journal.

Tomas Philipson.
Tomas Philipson.Foto:Vita huset

Den svenske ekonomen Tomas Philipson, som fram till i veckan har varit ordförande för Vita Husets ekonomiska råd under nästan tre år, har tidigare under juni varit lindrigt sjuk i covid-19. I ett mejl till Wall Street Journal förklarade den 58-årige svensken att han blev mycket väl skött av Vita Husets vårdresurser.

Tomas Philipson hade feber endast en dag och är fullt återställd uppger han. Ingen uppgift om när han blev smittad finns, och enligt uppgifter till tidningen stod svensken intill Donald Trump på ett offentligt möte den 5 juni.

Sjukdomen fick honom att skynda på planen att lämna Vita Huset och återgå till sin tjänst vid University of Chicago. Källor till tidningen hävdar dock att Tomas Philipson, vars specialitet är hälsoekonomi, tvingades att lämna sin post.

Tomas Philipson har tidigare varit rådgivare åt president George W Bush.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?