Annons

Trumps strateg: Medierna ska hålla käften

USA:s president Donald Trumps chefsstrateg och rådgivare, Steve Bannon, kallar nyhetsmedierna för "oppositionen" och säger att de borde "hålla käften" i en intervju med tidningen The New York Times.

Steve Bannon.
Steve Bannon.Bild:TT

"Medierna borde vara skamsna och förödmjukade och hålla käften och bara lyssna en stund", säger Bannon, tidigare chef för den kontroversiella nyhetssajten Breitbart som anses stå alt-right-rörelsen nära.

"Medierna här är oppositionspartiet. De förstår inte det här landet. De förstår fortfarande inte varför Donald Trump är USA:s president."

Attacken tyder på en upptrappning i det krig som Trump och hans stab bedriver mot de etablerade medierna. Förra veckan sade Trump att journalister är "bland de mest oärliga människorna på planeten".

Politiska bedömare har tolkat Vita Husets strategi att ifrågasätta pressens legitimitet som ett försök att inskränka framtida granskningar av regeringen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?